Noaptea cercetătorilor la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, ediţia a II-a

Noaptea cercetatorilor UB 2014În data de 26 septembrie 2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în parteneriat cu Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Oneşti şi Asociaţia Mutatis Mutandis, cu sprijinul Asociaţiei Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, a organizat a doua ediţie a evenimentului Noaptea cercetătorilor.

Activitatea organizată la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău de anul acesta a inclus experimente amuzante, un film documentar, prezentarea de proiecte, Noaptea Porţilor Deschise la Radio UNSR Bacău, donare de carte pentru copii din sate. De asemenea, specificul fiecărui domeniu de cercetare din universitate a fost evidenţiat prin activităţi tematice, precum şi activităţi de cercetare a tehnicilor de intervenţie specifice urgenţelor psihologice.

Cu această ocazie tinerii au avut oportunitatea de a descoperi lumea fascinantă a cercetării și totodată, au avut prilejul de a se familiariza cu echipamentele din dotarea laboratoarelor universităţii. Unul dintre cele mai atractive echipamente a fost tabla interactivă ceramică cu sunet integrat, din cadrul laboratorului multimedia a Facultatii de Inginerie. Prezentarea unor lecţii demonstrative proiectate pe tabla intractivǎ, în care elevii au avut ocazia de a interacţiona cu ecranul a reprezentat un real punct de atracție al evenimentului.

Experimentele realizate “în timp real” şi proiectate pe ecranul tablei interactive au stârnit entuziasm în rândul auditoriului, format din profesori şi elevi de din învățămîntul preuniversitar. Atât elevii cât şi profesorii au arǎtat un real interes în integrarea în procesul de predare-învǎţare a tablei interactive cu sunet integrat. Subiecte referitoare la imtegrarea resurselor online de tip ”open-sourse”, dar și a altor resurse/instrumente ce pot facilita educația interactivă au fost abordate cu mare interes.

Comments are closed.