Târgul Educaţional Bucureşti TEB 2014

IMG_4211 IMG_4183 IMG_4208 IMG_4210 IMG_4207 IMG_4185 IMG_4184Cele mai noi mijloace de predare au fost expuse in cadrul ediţiei a 10-a TEB Expo, eveniment cunoscut şi ca Târgul Educaţional Bucureşti, organizat de Expo 24 România, în perioada 22-24 octombrie 2014, la World Trade Center Bucureşti.

Ca în fiecare an, principalul punct de atracţie a fost reprezentat de sistemele IT pentru educaţie, acestea prefigurând de fapt şcoala viitorului. Table interactive inteligente, softuri ce înlocuiesc manualele, lecţii în format electronic au fost principalele produse pe care firmele expozante le-au promovat în cadrul expoziţiei.

Sistemele clasice de predare nu au fost uitate, companiile având in continuare oferte şi pentru table, mulaje, mobilier şcolar, hǎrţi şi aparaturǎ de laborator.

Secţiunea a doua a expoziţiei a fost destinatǎ prezentărilor de produse didactice, unde membrii firmelor Alfa Vega şi Ascendia Design s-au evidenţiat prin  expunerea echipamentelor de instruire interactivǎ şi prin promovarea proiectului ENOTEC, proiect ce promoveazǎ utilizarea resurselor digitale interactive în procesul de instruire. Scopul dezbaterii a constat în prezentarea  unor lecţii demonstrative cu ajutorul sistemelor de instruire interactive (tablei interactive cu sunet integrat ēno) şi a sistemelor de achiziţii date, lecţii ce fac parte din ariile curriculare Matematicǎ şi Ştiinte ale Naturii.

Un rol important în prezentare l-a ocupat şi promovarea platformei EnoLMS, precum și inițierea profesorilor şi a elevilor în activități educaționale realizate cu ajutorul tablei interactive cu sunet integrat ēno.

Auditoriul a fost reprezentat în numǎr mare, atât de profesori cât şi de elevi, de la nivel preşcolar, până la nivel univesitar, şi nu în ultimul rând de părinţi.

Membrii firmelor Alfa Vega şi Ascendia Design au fost solicitaţi să răspundă unor întrebări legate de variantele de integrare și utilizare a noilor tehnologii privind manualele digitale, de avantajele utilizǎrii resurselor interactive şi ale platformei de e-learning.

Comments are closed.